Het logo van Beta Research.
De naam van Beta Research.
 
 
Text in English Tekst in het Nederlands
 
start
expertise
projecten
laboratorium
software
vacatures
documenten
site info
contact
 
klanten
 
Conform de XHTML 1.0 Strict standaard! Aantal bezoekers.

Documenten van algemene interesse.

splitslijn

Hieronder staan de Nederlandstalige documenten, voordrachten, publicaties en dergelijke die voor een ieder toegankelijk zijn. De in de documenten aanwezige hyperlinks worden niet onderhouden, en kunnen dus na verloop van tijd verouderen of onwerkzaam worden. Voor een goed begrip van de teksten is dit meestal geen probleem. De Engelstalige domenten vindt u hier. Documenten speciaal voor onze opdrachtgevers vindt op onze documentenserver.

Titel Datum Beschrijving
Kleinte Cryptografie 20 september 2004 Cryptografie is nodig bij het beveiligen van websites en het versturen van berichten. Hoe je sleutels en certificaten aanmaakt met openssl wordt beschreven. Tevens een voorbeeld van RSA encryptie met kleine priemgetallen. Verhaal gehouden voor de Kenniskring Bergen
Design Patterns 17 juni 2004 Design patterns zijn een belangrijk onderdeel van kwalitatief goed opgebouwde software. Een kennismaking hiermee, met voorbeelden in Delphi, wordt hier gepresenteeerd. Verhaal gehouden voor de Kenniskring Bergen
XML Kennislunch 26 juni 2003 XML kan niet meer worden genegeerd in het bedrijfsleven. En dit geldt niet alleen voor de ICT sector, maar branche breed. Hier doen we uit de doeken waarom XML zo spannend is en wat bij komt kijken. XML, ook voor het bedrijfsleven! Verhaal gehouden bij Syntens
Webservices: in inleiding 7 mei 2003 Webservices zijn al enige tijd mogelijk, maar wat zijn dit eigenlijk. De inleiding wordt hier besproken, met enige voorbeelden. Verhaal gehouden in de kenniskring van Bergen.
Puntje voor de com of op de i? 16 juni 2001 Wat komt er op je af als wilt starten? Bijvoorbeeld in de technische of dot.com sector? Alhier enige ervaringen van de directeur van Bèta Research. Praatje gehouden voor de kamer van koophandel.
XML: eXtreem Moeilijk te Leren? 7 juli 2000 XML is een metataal die steeds meer toepassingen vind. Dit document geeft een inleiding in de materie, compleet met werkende voorbeelden voor elke geschikte browser.
Internet: wat koop je ervoor? 6 juni 2000 Een "diashow" met een inleiding over het gebruik van internet voor het MKB, specifiek voor die bedrijven met nog niet veel gebruikservaring. Met werkende voorbeelden.